El Projecte Les Bates Blanques llança la campanya ‘Galetes Solidàries’

Aquesta iniciativa vol donar visibilitat al càncer colorectal i els beneficis aconseguits es destinen a la recerca mèdica

El càncer colorectal és el segon tipus de tumor que més morts va produir l’any passat a nivell espanyol. A més, és el tercer més diagnosticat a nivell mundial i en l’àmbit català, és el càncer que es diagnostica més freqüentment. Només en l’any anterior, es van detectar 6.100 nous casos.

És per això que el Projecte Les Bates Blanques destina tots els seus beneficis a la investigació d’aquesta malaltia a través de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol. Així definia el projecte Imma Folch, impulsora del Projecte Les Bates Blanques, en l’entrevista que es va fer al Mataró el Dia en el marc del Dia Mundial del Càncer Colorectal.

“La Dra. Martínez-Baliebrea, porta en concret el projecte de treball contra la resistència dels gens, gens resistents a alguns tractaments contra la malaltia, concretament el problema que tenia el Xavier... I per això em vaig lençar a que tot el que poguéssim recaptar es destinés al seu projecte”

La primera iniciativa que va néixer d’aquest projecte va ser l’edició del llibre titulat ‘Les Bates Blanques’. Un volum que es va poder fer realitat gràcies a una campanya de crowfunding que va recollir una mica més de 16.000€ gràcies a 290 mecenes.

Aquest any, i pels volts del Dia Mundial del Càncer Colorectal, han iniciat una nova campanya titulada ‘Galetes Solidàries’. Aquesta iniciativa consisteix en la venda d’unes galetes que tenen forma de bata blanca, la mateixa que la que apareix a la portada del llibre. Com en el cas del llibre, els beneficis obtinguts es destinaran a la investigació d’aquest tipus de tumor. 

Aquestes galetes es vendran fins el proper 4 d’abril. I on es poden adquirir? D’una banda, es poden comprar per internet a la web de Beescuits o de manera presencial a 11 establiments de Mataró i 1 de Badalona.

Informa: L.Sanmiquel

Tags: