El projecte Health xCode, guanyador dels Premis Creatic

Health xCode s’ha proclamat el guanyador dels Premis Creatic d’enguany. En el marc del la Nit de l’Emprenedoria, el projecte de de Pol Cervera ha estat dotat amb 12.000€ així com amb una bonificació del 50% durant el primer any d’allotjament al parc empresarial del TecnoCampus. Health xCode permet optimitzar el rendiment de les persones i millorar la seva salut a partir de l’anàlisis de l’ARN. La segona posició ha estat per Alta Guardia, de John Enrique Correa i ha guanyat 6.000€. El tercer premi era de 3.000€ i ha estat per TransportComparator.com de Jan Folch, Xavier Colom i Albert Folch.

Com a novetat d’aquesta 19ena edició dels Premis Creatic, s’ha considerat oportú atorgar un premi al millor projecte emprenedor d’alumnes de Formació Professional dels centres educatius de Mataró a més del que tradicionalment s’ha entregat al millor projecte d’emprenedoria universitària del TecnoCampus.

L’any vinent s’arribarà al 20è aniversari d’aquesta cerimònia i els organitzadors, tant l’Ajuntament de Mataró com el TecnoCampus, ja han començat a pensar  propostes per commemorar l’efemèride.

La Nit de l’Emprenedoria va tornar a estar presentada per l’actor Pep Plaza. Amb el seu humor i imitacions de personatges com ara Eugenio, Jordi Pujol o Pep Guardiola va donar el tret de sortida a l’acte. A continuació, i després dels parlaments de l’alcalde de la ciutat i president del TecnoCampus, David Bote i del regidor d’empresa Sergi Morales, es van entregar els certificats de bones pràctiques de Responsabilitat Social de les Organitzacions. Entre les empreses reconegudes, hi va ser Mataró Audiovisual. Aquest any, els certificats de Responsabilitat Social de les Organitzacions ha reconegut aquelles empreses que durant el curs 2018-2019 han participat del Projecte Singulars, que facilita que alumnes de 15 a 17 anys puguin tenir el seu primer contacte amb el món laboral i que descobreixin interessos per continuar els seus estudis.

 

Informa: L.Sanmiquel