El projecte Gàvius com a assistent virtual de l’administració dóna un pas més

Ajuntaments de Gavà i Mataró treballen en una prova pilot que hauria d’arrencar l’últim trimestre de 2021.

El projecte Gàvius com a assistent virtual de l’administració dóna un pas més

L’alcalde de Mataró, David Bote, i l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, han presentat aquest dimarts en roda de premsa el procés de cocreació del projecte europeu Gàvius, la tercera fase d’aquest d'assistent virtual, que implicarà la participació de ciutadania i de personal tècnic municipal en la creació de tres aplicatius per sol·licitar ajuts socials. Els mateixos tècnics dels Ajuntaments de Gavà i Mataró treballen en una prova pilot que hauria d’arrencar l'últim trimestre de 2021.

Gàvius és un projecte innovador per crear un assistent virtual de l’administració. A través d’aplicatius mòbils i amb l´ús de la intel·ligència artificial es comunicarà als ciutadans i ciutadanes els ajuts socials que tenen al seu abast, i permetrà tramitar-los, atorgar-los i percebre’ls de manera còmoda. Ho ha explicat avui al Tecnocampus l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

"El que pretén és com fer més fàcil la relació entre el ciutadà i la ciutadana amb l'administració".

La iniciativa té una inversió de 5,3 milions d’euros, uns 4,2 milions provenen de fons europeus. L’alcalde David Bote ha remarcat l’esforç de l’Ajuntament per lluitar contra l’escletxa digital i poder així arribar com a administració a la major part possible de la ciutadania.

La trobada ha comptat també amb representants de diferents institucions i empreses que participen en el projecte: l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), INETUM-GFI, EY i CIMNE.

Informa: O.Debat/ S.Ruiz