El projecte Escola Nova 21 ha ajudat l'Àngela Bransuela a definir el futur del centre

El curs 2016-2017 es va posar en marxa el projecte Escola Nova 21, que té per objectiu que tots els alumnes de Catalunya puguin aprendre a través d’experiències empoderadores a créixer com a persones amb dignitat i benestar. Un projecte del qual en formen part cinc centres mataronins: l’Escola Montserrat, el Germanes Bertomeu, l’Escola GEM, l’Institut Puig i Cadafalch i l’Institut Escola Àngela Bransuela. Aquest últim, a més, ha pogut aprofundir en el projecte d’una manera més acompanyada gràcies a formar part de la mostra representativa. Ara l’Institut Escola Àngela Branseula es prepara per iniciar el tercer i últim curs del projecte. Àngels López, secretària i ex directora de l’Institut Escola Àngela Bransuela, explica que al llarg dels dos cursos que han format part del projecte, han pogut reflexionar sobre el model educatiu que ha de tenir el centre. Un model, però, que ja s’havia començat a gestar abans d’adherir-se a aquesta iniciativa gràcies a projectes impulsats des del mateix centre per incentivar l’emprenedoria. Treballar per projectes i que l’alumne sigui el protagonista a l’aula són els pilars de la nova filosofia que estan començant a implementar. Uns canvis que l’alumnat valora de manera positiva.

Els alumnes han tingut un pes important en la nova visió de l’Institut Escola Àngela Bransuela. Un procés fet en paral·lel amb l’equip docent, que ha pogut incorporar noves idees gràcies als intercanvis de mestres que han fet amb altres centres durant el curs. De fet, un dels punts forts d’Escola Nova 21, per a Àngels López, ha estat el poder fer xarxa amb diferents escoles. A més, destaca com a  l’acompanyament que han tingut els docents en el procés d’autodiagnosi i reflexió sobre com ha de ser el centre.

Després de treballar la nova visió i filosofia de l’Institut Escola Àngela Bransuela amb alumnes i professors, aquest curs la voluntat és que siguin els pares i mares dels alumnes els que ajudin a perfilar el futur del centre.

Tags: