El projecte ‘Les Bates Blanques’ entrega a l’IGTP un xec de 24.000 euros

Els diners recollits amb la venda del llibre de Xavier Giribés i Sala, les galetes solidàries i el punt de llibre de xocolata es destinaran a la investigació del càncer colorectal

Imatge: Les Bates Blanques

La investigació contra el càncer colorectal comptarà amb una nova ajuda econòmica gràcies a un projecte mataroní. La iniciativa ‘Les Bates Blanques’ va entregar la setmana passada un xec amb un import de 24.061,10 euros a la recerca que es duu a terme des de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO). El lliurament es va fer coincidint amb el segon aniversari de l’edició del llibre ‘Les Bates Blanques’ de Xavier Giribés i Sala.

Tots aquests fons s’han recollit gràcies a diverses iniciatives. La principal ha estat la venda del llibre en el qual s’explica el testimoni vital de Xavier Giribés que narra com va viure la seva lluita contra el càncer colorectal. A més, també es van posar a la venda galetes solidàries amb la forma de bata blanca i, per Sant Jordi, un punt de llibre de xocolata que es va comercialitzar a la pastisseria Uñó i a la llibreria Maresme.

El projecte ‘Les Bates Blanques’ s’ha caracteritzat des d’un principi per la solidaritat. Ja d’entrada el llibre es va poder editar gràcies a l’aportació de 290 mecenes que van participar en una campanya de crowfunding en la qual es van recollir 16.000 euros, un import que va suposar un 412% més que l'objectiu inicial. A partir de llavors, han estat moltes les persones que a títol individual o empreses s’han involucrat amb la iniciativa.

Finalment, pel que fa al càncer colorectal, va ser el tercer tipus de tumor més diagnosticat l’any 2020 a nivell mundial tant en homes com en dones i el segon en provocar més morts segons l’Observatori Global del Càncer (Global Cancer Observatory – IARC). Unes xifres que són pràcticament calcades a Espanya.

Informa: L.Sanmiquel