El projecte ‘Cooperativitza’t’ posa punt final amb l’entrega de diplomes

Han sortit propostes per crear un ‘delivery’ social, rutes culturals i gastronòmiques o tallers ambientals adreçats als infants

Punt final al curs ‘Cooperativitza’t’. Després de 70 hores de formació, 12 joves d’entre 18 i 29 anys que es troben a les llistes de l’atur, han pogut donar per acabada la creació i gestió de diferents cooperatives. Ho han fet des del mes d’octubre i amb la voluntat de trobar una manera de transformació del territori que sigui social i solidària amb l’entorn. Al llarg d’aquests mesos han sortit i evolucionat diferents idees com ara un ‘delivery’ social, rutes culturals i gastronòmiques per Mataró o tallers ambientals adreçats als infants. Tot plegat amb la possibilitat que, si un dia es vol treballar profundament amb el projecte i s’analitza la seva viabilitat empresarial, es pugui implementar a la ciutat.

El programa ‘Cooperativitza’t’ s’inclou dins el projecte europeu d’impuls de l’Economia Social i Solidària ‘SOCIAL NEET’. Aquest foment d’emprenedoria social i solidària amb aquests valors permet oferir formació i acompanyament en els projectes empresarials que tinguin un impacte social. La ciutat de Mataró té una llarga tradició i història amb el món cooperativista, però, segons el regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament, no només forma part de la història sinó “del present de la ciutat”. És per això que Morales considera que és important seguir mantenint l’aposta pel foment del cooperativisme entre els joves. A micròfons de Mataró Audiovisual, ha assegurat que l’Ajuntament de Mataró està treballant en l’elaboració d’un Pla Estratègic d’Economia Social i Solidària que implica a diferents agents que ja treballen en aquesta matèria al municipi.  

El curs ha tingut el mentoratge de dues cooperatives la Cooperativa Etcèteres i Coop Maresme. Aquesta setmana s’ha fet entrega dels diplomes als joves participants en aquest itinerari.

Informa: M.Gómez