El programa ProAcció 4.0 vol acostar les PIMES a la transformació digital

El programa ProAcció 4.0 vol acostar les PIMES a la transformació digital

Una cinquantena d'empreses de la comarca han assistit aquest dimarts al matí a la sessió informativa del programa ProAcció 4.0 sobre la transformació digital. Una iniciativa impulsada per  la Direcció General d’Indústria de la Generalitat a través d'Acció amb la col·laboració d'agents com la FAGEM,  Consell General de Cambres de Catalunya, Foment del Treball, PIMEC i Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. La voluntat és que les petites i mitjanes empreses del territori facin un pas endavant en la incorporació de tecnologia 4.0 per millorar la seva competitivitat. Roser Moré, presidenta de la FAGEM, entitat que ha acollit la presentació, ha destacat que les empreses de la comarca encara estan molt allunyades de la transformació 4.0. És per això que les entitats del territori aposten per acostar-los tota la informació i opcions perquè puguin fer aquest pas. Moré valora positivament l'interès que ha despertat entre les petites i mitjanes empreses la sessió informativa d'aquest dimarts al matí.

El programa ProAcció 4.0 va destinat tant a les petites i mitjanes empreses que encara no s'han plantejat iniciar el procés de transformació tecnològica com a aquelles que ja estan duent a terme inversions en aquest camp, independentment del seu sector. En el marc d'aquest programa, la Generalitat posa a disposició del teixit productiu català serveis, línies d’ajut, finançament i actuacions d’àmbit local i internacional i de connexió amb l’ecosistema. La voluntat és fer amb les empreses una diagnosi, la preparació d’un pla d’actuacions i la implantació dels processos de transformació tecnològica. Joan Romero és conseller delegat d'Acció de la Generalitat.

En total, es preveu que en els propers tres anys 1.000 empreses catalanes utilitzin els serveis i programes d’aquesta nova iniciativa.

Informa: C.Sánchez