El programa de televisió ‘Creure avui’ celebra 30 anys  

El programa de Mataró Audiovisual ‘Creure avui’, un espai televisiu que tracta temes d’actualitat des del punt de vista cristià, celebra aquest mes de juliol el seu trentè aniversari. Aquest divendres, el programa arribarà a l’emissió número 1.135 i ho farà com a un referent audiovisual per a la comunitat cristiana, no només de Mataró, sinó de tot Catalunya. De fet, és l’únic programa de televisió de temàtica religiosa que s’emet per TDT i per Internet.

La primera emissió de ‘Creure avui’ va ser un programa pilot sobre Les Santes que es va poder veure el juliol de 1989 a la ja desapareguda Televisió de Mataró, arran d’una conversa informal amb un dels fundadors del canal, Lluís Lligonya. Des d’aleshores, ‘Creure avui’ s’ha emès a Televisió de Mataró, després al també desaparegut canal M1TV i ara a Mataró Audiovisual, segons recordava el coordinador de l'espai, Ramon Safont-Tria, en el programa 'Calidoscopi'.

Però passen els anys i els temps canvien. Per això, Safont-Tria ha decidit passar el relleu de la coordinació a Pol Romano a partir de la temporada vinent. La idea és apostar per modernitzar la part formal - per arribar sobretot a la gent jove- i mantenir, però, els continguts, que inclouen notícies, enquestes, entrevistes i seccions diverses. Tot plegat per fer reflexionar, donar a conèixer la religió cristiana i difondre les activitats de les parròquies de Mataró.

‘Creure avui’ és un programa que financia el Consell Pastoral de l’Arxiprestat de Mataró i que el fan possible cada setmana una trentena de voluntaris. La realització del programa es fa en un plató a la basílica de Santa Maria pel que han passat centenars de persones, tant voluntaris - que després han treballat en el món de la comunicació- com figures rellevants de la societat mataronina.

El programa es pot veure a Mataró Audiovisual els divendres a les 18,30 hores, amb repeticions els cap de setmana, i a través d’Internet. 

Informa: B. Doñate