El programa 'Créixer en família' ofereix tallers a Mataró

El programa “Créixer en família” fa parada a Mataró per orientar a pares i mares en l’educació dels seus fills. Es tracta de tallers, dividits per franges d’edat, basats en la parentalitat positiva. El vincle afectiu es treballa durant totes les sessions perquè els nens creixin amb seguretat i se sentin estimats. Donen importància a l’autonomia dels nens i el seu sentit crític, i ajuden els pares a establir normes i conductes que permetin el desenvolupament de les seves capacitats. Tal com ha explicat Alicia Cos, coordinadora del projecte, en una entrevista al Mataró al Dia no és suficient amb estimar, sinó que cal demostrar-ho als fills. 

En el cas mataroní, els tallers de “Créixer en família” es duen a terme a Càritas i el Centre d’Informació i recursos per a les Dones. Són xerrades dirigides a pares i mares amb nens d’entre sis i dotze anys on es donen recursos per a educar els fills i prendre consciència sobre els diferents models educatius. Es tracta d’un acompanyament, així que  qualsevol tipus de família pot assistir als tallers. Segons Cos és important formar-se com a pares perquè acaben sent el referent a seguir per part dels fills. 

El programa, impulsat per la Generalitat, també compta amb recursos a través d’Internet amb material pedagògic i articles. Un espai de consulta, amb vídeos, que vol servir a tothom que estigui interessat en la parentalitat positiva. A més, des del projecte també es treballa en un espai virtual que serveixi per a compartir experiències.