El programa contra el bullying escolar es consolida a Mataró

Definir què és el bullying, detectar-lo i posar-hi solucions. Per això s’ha creat el programa TEI, una aposta que s’està duent a terme a diverses escoles i instituts de Mataró per fomentar relacions entre els mateixos alumnes de cada centre. Com explica una de les encarregades del programa TEI al Thos i Codina, Mercè Moral, amb aquest programa un estudiant de tercer d’ESO ajudarà a un de primer en tot el procés d’adaptació a la secundària. A més, també serà una peça clau en tots els seus problemes i dubtes.

Cada centre prepara activitats trimestrals, on es treballen qüestions com la inclusió, l’autoestima i la cohesió de grup. Com a novetats, aquest any també s’hi han inclòs activitats de gènere, perquè així els alumnes tinguin eines per detectar posibles problemes de bullying i aconsegueixin posar-hi remei entre ells mateixos: una solució que vol millorar la convivencia i que, de pas, serveixi per conscienciar els joves.

Des dels centres es mostren satisfets de la implementació del programa TEI i asseguren que, tot i que encara és d'hora, ja es comencen a veure els efectes. De moment, no hi ha dades objectives, perquè els resultats es començaran a valorar quan els alumnes que ara cursen primer arribin a quart d’ESO.

 

Informen: B. Doñate, M. Rodríguez i O.Debat.