El professorat de l'escola pública, en vaga

Els docents de l’educació pública de Catalunya estan cridats a fer vaga aquest dijous. Una vaga que arriba després que les negociacions entre el sindicat USTEC i la Generalitat es tanquessin sense “cap proposta” per part del Departament d’Educació, tal i com explicaven aquesta setmana representants sindicals. Reclamen recuperar l’horari lectiu d’abans de les retallades per a tot el personal (23 hores a primària i 18 a secundària), contractar 7.200 docents més, reduir les ràtios per aula i que no es tanqui cap aula de l’educació pública. A més de l’USTEC, sindicat majoritari en el món de l’educació, la vaga també la convoquen CCOO, Intersindical-CSC, ASPEC·SPS, CGT i UGT.  En motiu d’aquesta vaga, hi ha convocades manifestacions a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa. A la capital catalana està convocada a les 12 del migdia a la Plaça Universitat i està previst que acabi a la Plaça Sant Jaume, davant la Generalitat.

El govern català ha decretat com a serveis mínims que hi hagi un membre de l’equip directiu per centre (tant a primària com a secundària), un docent  per cada quatre aules per a l’alumnat d’infantil i primària, un terç del personal de les escoles bressol i un professor per cada tres aules en l’educació especial fins als 16 anys.

La vaga engloba tant al personal docent del Departament d’Educació de la Generalitat, al personal docent i el personal laboral dels centres educatius del Departament de Justícia i el personal docent (de centres de titularitat municipal.