El primer dia de vaga als Centres d’Atenció Primària té un seguiment del 77%

El sindicat Metges de Catalunya situa la primera jornada de vaga en un 77 per cent de seguiment als Centres d’Atenció Primària de Catalunya. A l’espera que les negociacions avancin entre l’Institut Català de la Salut (ICS) i el propi sindicat, els professionals han garantit els serveis mínims i els serveis d’urgència. Demanen millores en la qualitat assistencial que estan oferint perquè creuen que les llistes d’espera són massa llargues i, a l’hora, s’atén als pacients en massa poc temps. Creuen que a aquesta situació s’hi arriba a conseqüència de les retallades als centres sanitaris, fet que ha provocat també la davallada de les condicions de treball: asseguren que a dia d’avui faltarien uns 1.000 metges a tot Catalunya.  Des del sindicat alerten que si no s’arriba a un acord la vaga es podria allargar més enllà dels cinc dies establerts. Asseguren que els metges estan decidits en la defensa de la professió però sobretot del sistema públic de salut. 

Des del sindicat expliquen que la resposta dels pacients en la primera jornada de reivindicació ha estat comprensiva i que la possibilitat de vaga s’havia anat explicant durant els dies previs. Es mostren satisfets pel seguiment entre els professionals i recorden que es tracta d’una feina molt vocacional.

Des de l’ICS han emès un comunicat assegurant que la primera jornada de vaga ha transcorregut sense incidències i garantint els serveis mínims i d’atenció urgent. 

 

Informa: M.Gómez / J.Masriera