El pressupost del Consell Comarcal del Maresme pel 2020 supera els 42 milions d'euros

El Consell Comarcal del Maresme presenta el nou pressupost del 2020 amb un increment del 4.5% d’inversió, superant així els 42 milions d’euros. Una de les apostes més clares és la mobilitat de la comarca. En aquest sentit es vol crear un pla de mobilitat, a partir d’un estudi sobre les necessitats reals dels ciutadans, per tal de poder negociar un nou model amb la Generalitat de Catalunya. Dos dels pilars importants seran la gratuïtat de l’autopista C-32 i el tren que es vol que connecti Mataró amb Barcelona i l’aeroport.

Les inversions més altes del pressupost aniran destinades al sanejament i abastament d’aigua potable, però també ha pujat la despesa en acció social i habitatge. Es preveu augmentar els ajuts de menjador en gairebé mig milió d’euros i crear un institut d’habitatge per fomentar l’accessibilitat a la vivenda.

Un altre òrgan que es té previst crear durant l’any és la Mesa Territorial d’Adaptació al Canvi Climàtic (MeTACC), que tindrà com a objectiu preparar el territori pels impactes que anuncien els experts. Així doncs, es vetllarà per unificar les decisions mediambientals de la comarca, com ara l’aportació de sorra a les platges o la constant reparació de les vies a causa dels temporals.  També s’impulsarà l’economia circular i l’economia social i solidària.

Per altra banda el Consell Comarcal ha destinat, per primera vegada, una partida per la cultura de la comarca. Se seguirà apostant per la Mostra Literària del Maresme i s’està parlant de celebrar la Nit de les Lletres Maresmenques, la constitució d’un premi literari d’escriptors maresmencs així com algun esdeveniment relacionat amb la música.

Informa: J.Peñaranda