El Premi Iluro torna a quedar desert

Fotografia: Mataró Audiovisual

Per tercera vegada en quatre anys, el Premi Iluro ha quedat desert. Així ho va comunicar ahir al vespre el jurat del guardó. La decisió, segons el president del jurat, Josep Maria Fradera, es deu al fet que els tres treballs presentats en la 61a edició no han arribat al nivell de qualitat que hi ha hagut en anys anteriors. En aquest sentit, Fradera va posar d'exemple de qualitat la feina que va fer l'any passat l'historiador mataroní Joan Gimenez, guanyador del 60è Premi Iluro amb "Mataró 1936-1945, de la revolució a la repressió". Tot i haver quedat el premi desert, es va atorgar un accèssit al treball "Joan Pujol (Mataró, segle XVI) o la poesia en el seu context", d'Eulàlia Miralles i Pep Valsalobre. Segons el president del jurat, la feina de Miralles i Valsalobre permetrà recuperar i rellegir els textos de Joan Pujol, un clergue mataroní emmarcat en la literatura catalana tardomedieval.

Segons va explicar Fradera, ara el jurat farà un seguit de recomanacions abans que el treball es publiqui en format llibre. Els autors del treball, Eulàlia Miralles i Pep Valsalobre, expliquen han volgut donar a conèixer un dels poetes més rellevants de la literatura catalana del segle XVI. És per això que han anat més enllà de la seva obra, per analitzar també el context en què va viure Joan Pujol i la relació va tenir amb la cultura i la societat de l'època.

Durant l'acte d'entrega del 61è Premi Iluro, que va tenir lloc a l'Ateneu de la Fundació Iluro, també es va presentar l'obra guanyadora de l'any anterior, "Mataró 1936-1945. De la revolució a la repressió" de Joan Giménez.

 

Informa: S.Ruiz/ P.Andreu/ L.Sanmiquel/ J.Monfort