El Port de Mataró i el TecnoCampus s'uneixen per potenciar les seves activitats

Que el Port de Mataró sigui líder per la seva estratègia i gestió a través de les accions que duu a terme per potenciar la innovació i les polítiques sostenibles d'economia blava, és un objectiu. Que el TecnoCampus continuï desenvolupant i oferint formació innovadora, professionalitzada i vinculada a la realitat social i territorial a través de la recerca o la transferència de coneixement i emprenedoria, un altre. Tots dos ensos locals han signat ara un conveni de col·laboració que referma el treball conjunt i els seus àmbits. Amb aquesta rúbrica es posaran en marxa estudis de diagnosi i estratègia, 'estudis pilots', organització de jornades o conferències i seminaris per fer difusió d'aquest intercanvi de coneixement i també d'espais.

El ventall de possibilitats que obra aquest conveni és molt ampli, segons ha explicat el secretari d'Infraestructures i mobilitat i president del Port de Mataró, Isidre Gavín. De fet, en l'àmbit formatiu el conveni contempla programes de formació reglada i no reglada, cursos d'especialització, formació permanent, treballs de fi de Grau o de Màster amb interès pel Port, així com pràctiques que contemplin el Port o algun dels seus àmbits pels estudiants del TecnoCampus. Segons Gavín, és una nova porta oberta a la ciutat, amb una visió àmplia i amb espai per tots els qui vulguin fer activitats o expressar les seves inquietuds al Port de Mataró.

Després de signar el conveni s'ha fet la hissada de la bandera blava que ha rebut, un any més, el Port de Mataró. Una bandera que acredita la qualitat de les instal·lacions del port esportiu. Un port que precisament també ha renovat l'ISO 9001 de qualitat i la 14001 de gestió ambiental, i que segueix apostant per l'economia blava.

Informa: M.Gómez / J.Pirt