El Port calcula que els danys del temporal superen els 150 mil euros

El pas de la borrasca Glòria ha deixat danys al Port de Mataró per valor d’entre 150.000 i 200.000 euros. Quantitat que podria ser encara més gran si es confirma que l’escullera ha patit moviments a causa del fort onatge que va provocar la llevantada. Tot i així, segons la gerent del Port de Mataró, Margarita Díez, l’estructura del braç del port, que ha suportat l’envestida d’onades de fins a 7 metres, “sembla que s’ha mantingut sense danys i la bocana està en bon estat”. Per tant, l’entrada i sortida del Port es pot fer sense problemes mentre no es reposi el far que es va emportar una onada durant aquest fort episodi de mal temps.

En els quatre dies que va durar el temporal Glòria es van fer més de 100 actuacions al conjunt del port. La majoria d’elles van ser per lligar embarcacions que l’onatge havia deixat anar, així com també buidar les que s’havien vist afectades o enfonsades per la quantitat d’aigua de la pluja i les onades. En total, van ser cinc els vaixells que van acabar enfonsats en aigües portuàries i 10 més van ser salvats del seu enfonsament. D’altra banda, es va incendiar un generador d’electricitat situat a la marina de Varador 2000. Finalment, el far que senyalitza l’entrada a la instal·lació, que una onada va emportar-se per davant. Diu la gerent del Port de Mataró, que serà substituït per un altre de més modern. Aquest nou element  comptarà amb un sistema que informarà a temps real de les dades de llum per ràdio i s’instal·larà també una estació meteorològica.

Durant els propers dies, el Consorci del Port de Mataró activarà les assegurances per començar les reparacions de la instal·lació. Pel que fa a l’espigó, els Bombers han assegurat la barana. El que continuarà tancat és l’extrem més proper a la bocana del port. És la part que ha quedat més malmesa per la llevantada. Precisament, fa unes setmanes es va presentar el pla de renovació del Port que inclou accions per adaptar el dic al canvi climàtic i protegir-lo dels temporals.

La gerent del Port ha mostrat, també la seva preocupació per la gran quantitat de fulles de posidònia que han aparegut al Port. Una mostra de la fragilitat d’aquest planta i de tot l’alguer de Mataró.

Informa: S.Ruiz / M.Gómez