El personal de neteja de l’Hospital de Mataró exigeix ser considerat essencial

Els professionals del centre hospitalari mataroní s’han sumat a una aturada parcial convocada aquest divendres arreu de Catalunya pels sindicats UGT i CCOO

Uns 2.000 professionals del servei de la neteja de centres sanitaris d’arreu de Catalunya, entre ells, els de l’Hospital de Mataró, han fet una aturada parcial aquest divendres per exigir que se’ls reconegui com a personal essencial.

Els professionals d’aquest sector asseguren sentir-se invisibilitzats davant la Generalitat de Catalunya i reivindiquen que se’ls aboni la mateixa gratificació econòmica que el govern català ha donat a metges i infermers per la seva tasca durant la pandèmia de la Covid-19.

Segons aquests professionals, se’ls discrimina, perquè entenen que també han estat personal essencial, sobretot, a l’inici de la pandèmia, quan els centres sanitaris tenien un paper clau davant el contagi del coronavirus.

L’aturada parcial – que a Mataró ha estat d’una hora durant el matí- ha estat convocada pels sindicats UGT i CCOO. En aquest sector professional, el 90% de les persones treballadores són dones.