El personal d’infermeria del CSdM denuncia una situació laboral “greu”

Asseguren que una infermera de l’Hospital de Mataró ha de fer-se càrrec d’una vintena de pacients. Des del consorci, però, insisteixen que hi ha una negociació col•lectiva oberta

El comitè de treballadors del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) denuncia que el personal d’infermeria de l’Hospital de Mataró i dels altres centres associats pateixen una situació laboral “greu” i reclama solucions al respecte. Segons explica en un comunicat, els infermers i les infermeres estan “molt cansats, tan físicament com psicològicament” per aquesta situació, que hauria començat fa anys i que hauria empitjorat arran de la pandèmia.

Una de les de les queixes que recull el comitè és que aquest col·lectiu treballa “sota mínims”, perquè, per llei, no hi ha ràtios de pacients establertes i no es cobreixen les vacants puntuals dels llocs de treball. Posa com a exemple que una infermera de l’Hospital de Mataró ha de fer-se càrrec ella sola d’una vintena de pacients en el torn de nit o de 8, en el Servei d’Urgències.

Els treballadors, que es van reunir divendres passat en assemblea, també reclamen millores contractuals per al personal que està a jornada parcial i poder cobrar les hores extres a un preu superior. D’altra banda, proposen recuperar el personal excedent que els dona suport en casos puntuals.

Des del consorci, però, prefereixen no fer una valoració de les dades que aporta el comitè de treballadors, perquè les considera ‘inexactes’, i insisteixen que hi ha una negociació col·lectiva oberta i que hi estan treballant.

Informa: B.Doñate