El perímetre de seguretat torna a les Santes després de l'èxit de l'any passat

La festa major de les Santes aposta per segon any pel perímetre de seguretat per evitar incidents amb el vidre als actes de major afluència. Aquesta mesura, que va funcionar positivament Les Santes del 2017, va permetre garantir actes lliures de vidre i evitar els problemes derivats de la presència d’aquest material a actes com el Desvetllament o el No n’hi ha prou. La Cap de Festes de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, Pilar Soler, assegura que aquesta instal•lació l’any passat va funcionar de manera fluida i recomana assistir als actes amb temps per evitar possibles aglomeracions en aquests controls de seguretat.

En el marc del programa per garantir la seguretat a la festa major, també s’impulsa per segon any consecutiu la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista!. Una iniciativa que pretén sensibilitzar sobre el sexisme en espais de lleure, especialment en activitats d’oci nocturn i a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i igualitàries. La Cap de Festes assegura que es tracta d’una campanya molt necessària tenint en compte el context actual. De tota manera destaca que fins al moment Les Santes han estat una festa tranquil•la en aquest sentit i apel•la al respecte perquè puguin seguir sent-ho. 

La campanya s’adreça a tota la ciutadania perquè s'impliqui en la construcció de la igualtat entre dones i homes i que tinguin una actitud activa front a les agressions i els comportaments sexistes.

 

Informa: C. Sánchez