El PEM reclama que no es tanqui cap línia de P3 i s'abaixin les ràtios

Plataforma Educació Mataró

Un cop acabat el període de preinscripcions, com cada any, és moment d'inquietud per a  moltes famílies i comunitats educatives de diverses escoles. En aquest sentit el regidor d'Educació a l'Ajuntament de Mataró Miquel Àngel Vadell afirmava fa unes setmanes que confiava en que el Departament d'Ensenyament no tanqués cap línia de P3 a la ciutat.

Tot i això, El PEM, la Plataforma per l'educació a Mataró, no té clar que es mantinguin tots els grups de P3 de cara al curs vinent. Més enllà de la pèrdua d'una línia de l'Escola Tomás Viñas en el procés de transformació en institut escola, creuen que es podrien tancar entre 2 o 3 grups més a la ciutat. Entenen, tal i com explica Carolina Huelva que, amb una reducció de ràtios de màxim 20 nens per aula, no caldria tancar-ne cap.

El PEM insta a l'Ajuntament i als Serveis Territorials d'Ensenyament a estudiar la possibilitat de casos com els de Manlleu, on s'ha acordat no tancar línies ajustant la ràtio a 20 alumnes. Si s'arriba a la situació de reduir línies per raons demogràfiques, el PEM també demana que es valori en primer lloc, la supressió de grups en la línia concertada. Ho explica Joan Lleonart, membre de la Plataforma per l’educació a Mataró.

Més reivindicacions del PEM

Des del PEM s'afegeixen d'altres reivindicacions, com incrementar el número de grups a primària per a fer front a la matrícula viva, nens que arriben amb el curs començat d'altres poblacions. També demanen un Pla d'Adscripcions entre centres de primària i secundària públics per facilitar l'adaptació, iniciar els projectes de construcció dels centres educatius acordats i dos plans, un per a revertir processos de guetització i un altre per a la millora dels equipaments públics més antics.
 

Informa: O.Debat