El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement fa una jornada a Mataró

"El coneixement genera societat cultes i només una societat culta és lliure". Amb aquesta premissa, el govern de la Generalitat de Catalunya treballa per tancar el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. Un instrument amb el que el govern vol millorar les oportunitats de formació, ocupabilitat i qualitat de vida de la societat catalana del futur. Per assolir el repte, el passat setembre es va obrir un procés participatiu que ha anat celebrant trobades arreu del territori català. La darrera, ahir a la tarda, al Tecnocampus de Mataró. Una trobada que tenia per objectiu debatre sobre talent, finançament, innovació i transferència de coneixement. Com explica Mercè Chacón, coordinadora d’aquest Pacte Nacional, des de Mataró i la universitat del Tecnocampus ja es treballa amb un concepte que promou el contacte i la relació entre estudiants i empreses. Un model molt similar al que ja es treballa en altres punts d’Europa que permet donar resposta des de la formació a les necessitats productives del territori.

Precisament per aquest sistema educatiu pensat per formar els futurs professionals en estudis que tinguin sortida laboral al territori, la capital del Maresme es podria arribar a convertir en una regió d’aquest Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement. En aquest sentit diu, la coordinadora del pacte, que Mataró ja integra els tres agents implicats en l’aplicació i la transmissió del coneixement: sistema educatiu superior (FP i universitat); sistema de recerca i innovació; i teixit social i empresarial.   

Com a acord de país que vol transformar la societat catalana del futur, el passat setembre es va obrir un procés participatiu per incorporar l’experiència i sensibilitats del territori. Els ciutadans també poden fer les seves aportacions al procés participatiu. Aquesta fase està oberta fins el 31 de desembre. 

Informa: C.Salad/ M.Torres