El públic pot tornar a gaudir de la casa Coll i Regàs

Foto: El poder del Arte

La casa Coll i Regàs reobre aquest dijous les seves portes al públic. Ho fa després de més d’un any de restauració i amb la voluntat de donar a conèixer tot el que envolta la casa. La vida familiar de Joaquim Coll i Regàs, la societat mataronina de l’època, el modernisme o les primeres mesures socials impulsades per Coll i Regàs a la seva fàbrica són algunes de les temàtiques que es donaran a conèixer a tothom qui s’apropi número 55 del carrer Argetona. Dos guies experts en modernisme seran els encarregats d’endinsar els visitants per les estances de la planta baixa de l’edifici com la sala de visites, el despatx o l’atri. Marta Ibarz, directora de la Fundació Iluro, propietaris de la casa Coll i Regàs, celebra poder donar-la a conèixer als mataronins. 

Les visites guiades es faran els dijous i diumenges de 12 a 14 i els divendres i dissabtes de 18 a 20. Unes visites que es volen fer extensibles a famílies i escoles, és per això que també s’organitzen tallers per a nens i joves inspirats en el modernisme. 

Joaquim Coll i Regàs va ser un industrial mataroní del segle XIX.  Dedicat a la indústria tèxtil, va ser un avançat al seu temps, aplicant als seus treballadors mesures socials pioneres a l’època. La casa la va projectar l’arquitecte mataroní Josep Puig i Cadafalch, de qui aquest any se celebren 150 anys del seu naixement i 100 de la presa de posició com a president de la Mancomunitat.

Informa: S.Ruiz/ M.Gómez