El nou rector afirma que 'Santa Maria és important per a creients i no creients'

Mossèn Jordi Illa considera que Santa Maria té moltes realitats, 'amb moltes institucions i persones que estan conservant un patrimoni molt important pels mataronins i per a l'església'

mossèn Jordi Illa, nou rector de Santa Maria, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
mossèn Jordi Illa, nou rector de Santa Maria, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Mossèn Jordi Illa va prendre possessió del càrrec de rector de la parròquia de Santa Maria el 17 de setembre, substituint mossèn Josep Rodríguez, que va demanar el trasllat a Extremadura. Jordi Illa ha confessat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que quan el bisbat li va proposar el nomenament, el va acceptar perquè sap el significat de Santa Maria pels mataronins.

mossèn JORDI ILLA, , rector parròquia Santa Maria
Estava molt content perquè sóc fill de Mataró. I sé que representa Mataró pels fills de Mataró; creients i no creients. Realment és un punt molt important pels mataronins. 

Illa era rector de les parròquies de Maria Auxiliadora i la Sagrada Família de Mataró. Abans havia estat rector a Vilassar de Dalt, dues parròquies de Barcelona i diverses parròquies del bisbat de Solsona. Mossèn Illa considera molt positiu haver estat rector a pobles petits, la gran ciutat i barris.

mossèn JORDI ILLA
És l'avantatge que tenim els capellans a l'hora d'anar coneixent diferents realitats. Això ens enriqueix molt. Perquè, entre altres coses, jo sempre dic que, quan te'n vas d'una parròquia i passes a una altra deixes un tros de cor en un costat i saps que t'has de començar a enamorar de l'altre lloc on vas.

El nou rector reconeix que Santa Maria té una magnitud superior al que s'esperava, per les moltes realitats, institucions i persones que tenen a veure amb la principal parròquia mataronina, amb una basílica carregada d'història. 

mossèn JORDI ILLA
A veure. Santa Maria la coneixia? Sí. Com la conec ara, m'adono que no tant. Hi ha moltes realitats, institucions, persones que, amb els seus estudis, la seva manera de fer, estan conservant un patrimoni que pels mataronins és molt important i per l'església és molt important.

Jordi Illa és també arxipreste de Mataró, tot i que el mandat de quatre anys finalitza el mes de novembre i caldrà fer eleccions entre els capellans de les diverses parròquies de l'arxiprestat.

mossèn JORDI ILLA
Hi ha eleccions, sí. Hi ha eleccions. I llavors es fa el vot secret. Es vota i algú que pren nota de l'acta i s'envien els tres noms per ordre de votació, que s'envien al senyor cardenal. 

L'arxiprestat de Mataró el formen les parròquies de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac, Argentona, Òrrius, Dosrius i Mataró.

Tags: