El nou mirador del Port apropa el mar a la ciutadania

La infraestructura connecta el passeig inferior amb el braç superior i vol ser una obertura al front marítim per posar-lo en valor

Estrenat el mirador de la bocana del Port de Mataró. La nova infraestructura connecta el passeig inferior amb el braç superior i apropa el mar als ciutadans. L’objectiu és que es converteixi en un punt de connexió i un espai obert a tots els visitants.

Margarita Díez, gerent del Consorci Port de Mataró: “Permetrà que tota la gent que ja visitava aquest passeig, que hem comptabilitzat que són 387.000 persones l’any, també puguin passejar per la part interior del Port i veure els vaixells de més a prop. A més, suposa un apropament al mar que creiem que és molt important per conscienciar sobre com de valuosos són els nostres recursos naturals.”

A més a més, a partir d’ara els visitants tenen un al·licient: arribar al final del passeig per gaudir de les vistes cap a ponent. Al mirador també s’hi pot accedir des de la zona inferior del port, gràcies a una rampa que el fa accessible a tothom.

David Bote, alcalde de Mataró: “Ens aporta més proximitat i més capacitat de mirar al mar d’una manera accessible, per a tothom. Això també és un guany, tant per la gent de Mataró com pels visitants. I per seguir fent atractiu el front marítim d’una ciutat que cada vegada vol mirar més al mar, que va fent passes perquè sigui un dels seus principals motors econòmics.”

La inauguració s’ha fet aquest dissabte, coincidint amb l’arribada de la flama dels Jocs Special Olympics a la capital del Maresme. El conseller de Territori de la Generalitat, Juli Fernàndez Olivares, destaca la voluntat d’integrar el Port a la ciutat.

Juli Fernàndez Olivares, conseller de Territori: “La feina del govern de la Generalitat és facilitar la vida de la gent i fer-la una mica millor. Procurem que això passi en les diferents intervencions que fem al territori. En el cas d’aquest mirador, fa que el Port s’integri més a la ciutat. Molta gent fa servir aquest passeig i haver pogut allargar i connectar-lo amb el Port fa que la vida de la gent sigui millor perquè té encara més espai per poder passejar i això és salut.”

Les obres del mirador han tingut una durada de quatre mesos i han comptat amb una inversió de 450mil euros.