El nou curs escolar inicia amb 19.000 alumnes

Més de 19.000 alumnes mataronins començaran el 12 de setembre un nou curs escolar. Entre infantil i primària, el curs l’iniciaran 12.900 alumnes, mentre que d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) seran prop de 6.100 els alumnes. Un curs que arrencarà amb 1.221 alumnes nous de P3 repartits en 55 grups, el que representa un menys que l’any passat per una línia que es perd a l’Escola Pia Santa Anna. A l’educació pública es mantenen els 32 grups del curs passat.

Pel que fa a 1r d’ESO, aquest any hi haurà dues línies més que l’any passat, una a l’Institut Alexandre Satorras i una a l’Institut Laia l’Arquera. D’aquesta manera, enguany hi haurà 55 grups (29 en centres públics i 26 en centres concertats) que acolliran 1.495 alumnes nous d’ESO.

Aquest curs 2019-2020 serà el segon dels dos Instituts Escola de Mataró, el Mar Mediterrània i l’Àngela Bransuela. Dos projectes que segons el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, és aviat per avaluar, encara que la preinscripció i la valoració del claustre ha estat positiva. Tot i això, reconeix que s’ha reclamat al Departament més personal per l’Àngela Bransuela.

Un curs en què des de l’Ajuntament es tornarà a impulsar el programa Educa+. Aquest projecte, nascut al barri de Cerdanyola, busca fomentar les extraescolars entre els infants i joves, a través del copagament de les activitats entre el consistori i les famílies. L’any passat, en la seva primera edició, hi van participar un total de 234 alumnes. L’objectiu per aquest any és consolidar-lo al barri de Cerdanyola i estudiar-ne l’ampliació a Rocafonda.

El curs també arrencarà amb reformes a diferents centres educatius, com la dels vestidors del gimnàs de l’Institut Escola Àngela Bransuela, la nova xarxa de fontaneria de l’Escola Maria Mercè Marçal o la nova cuina de l’Escola Bressol El Tabalet, que dona servei a diverses escoles bressol municipals.

 

Informa: S.Ruiz