El nou Centre de Noves Oportunitats obre les seves portes a Mataró

El conseller de de treball, afers socials i famílies Chakir El Homrani ha estat aquest matí a Mataró on ha inaugurat el nou Centre de Noves Oportunitats del Maresme i el Vallès. Aquest nou espai es troba ubicat a carrer Méndez Núñez de Mataró i va adreçat a joves d'entre 16 i 24 anys que no es troben escolaritzats i tampoc treballen, per tal de guiar-los en l'àmbit professional i acadèmic. Per altra banda el centre també compta amb el programa Primera Oportunitat, en aquest cas adreçat a menors estrangers que arriben sols a Catalunya i als quals se'ls vol donar les eines necessàries per poder-hi estudiar o treballar. Un programa, que s'està estenent per tot Catalunya i que segons el Conseller se suma a d'altres que té la Generalitat, específics per aquests joves, amb l'objectiu final d'integrar-los amb èxit a la nostra societat.

Un acte que el conseller ha presidit juntament amb l'alcalde de la ciutat David Bote, qui ha volgut destacar la importància de comptar amb un centre d'aquestes característiques, on els joves que necessitin un acompanyament per entrar al mercat laboral o reconnectar amb els estudis, ho puguin fer.

Durant l'acte també s'ha aprofitat per fer entrega del diploma que certifica que s'ha superat el primer curs, a 19 alumnes del programa Primera Oportunitat. Actualment hi ha 11 grups en marxa.

Aquest centre compta amb alumnes tant de la comarca del Maresme com dels dos vallesos, en total són més de 400.

 

Informa: A.Gual