×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El nou calendari vacunal amplia la protecció contra el meningococ

El Departament de Salut ha modificat aquest any el Calendari de Vacunacions Sistemàtiques per incorporar la vacuna anti meningocòccica conjugada tetravalent (MACWY), que substitueix la vacuna anti-meningococ que s'estava posant fins ara. El canvi es deu al fet que la nova vacuna amplia la protecció contra 3 tipus més de meningococ. Una altra novetat serà l'administració de la vacuna en diferents cohorts d'adolescents de fins a 18 anys. Concretament es vacunaran alumnes de 2n d'ESO durant 2 cursos escolars.

Amb les vacunes incloses al calendari, cada any es prevenen més de 32.000 casos de malalties que afectaven els infants fa només 25 anys. L'Institut Català de la Salut recorda la importància de complir amb el calendari de vacunes infantils ja que poden evitar complicacions greus en diverses malalties com la meningitis o la tos ferina però també en d'altres com la verola o el xarampió que, en nens, també podrien desenvolupar en quadres clínics greus.

En total, s'administren 15 vacunes sistematitzades a l'infant per evitar fins a 10 malalties diferents. La majoria s'apliquen a partir del primer any de vida i fins als 12 anys, on s'administren les últimes dosis a l'escola, gràcies al sistema establert pel Departament de Salut.
Vacunar els infants també té una component cap a l'erradicació d'aquestes malalties, ja que si un nen està immunitzat contra una malaltia, tampoc la pot transmetre a d'altres.

L'ICS estima que la vacunació evita més d'1 milió de malalties l'any entre la població catalana. Actualment, els pares o tutors de l'infant que no volen l'administració de cap vacuna, se'ls fa signar un document de responsabilitat.
El calendari de vacunes i la seva composició es pot trobar al web CanalSalut del Departament de Salut de la Generalitat

Informa: O.Debat