El Museu de Mataró obre les seves portes

La fase 1 de la desescalada permet obrir equipaments com el Museu de Mataró, que aquest dijous ha aixecat la persiana però ho ha fet amb tota mena de rètols per recordar als visitants que cal mantenir unes mesures de seguretat molt concretes. Així doncs, s'han establert recorreguts dins dels equipaments per tal de facilitar la visita i garantir la distància de dos metres entre persones. Una mesura que els museus de Mataró ja tenen incorporada però que s'ha potenciat ara, més que mai.

L'aforament en aquests espais és limitat i cal accedir-hi amb mascareta. Des del Museu de Mataró, la seva directora Anna Capella, també recorda que han extremat les mesures d'higiene i així, de les tres hores d'obertura de cada museu, dues compten amb servei de neteja.

No hi ha excusa doncs, per visitar ara els museus de Mataró, que tot i que fins ara estaven tancats també es podien visitar virtualment. Ara es troben amb una realitat diferent de la d'abans del coronavirus i així, les exposicions itinerants o els materials confinats i tots els protocols de prevenció que cal seguir, els obliguen a refer el calendari d'exposicions constantment. Tot plegat, amb un altre escenari important sobre la taula i és que un percentatge molt destacat del públic que visita aquests espais, prové de les visites guiades en grup, la participació d'activitats o el públic escolar. Per aquestes visites, encara cal esperar.

Informa: M.Gómez