El Museu Arxiu ofereix en línia la revista Fulls en la seva edició 126

La revista Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria en la seva edició 126, podríem dir que ha arribat en un moment complicat, especialment per la seva publicació. Davant la situació provocada per la pandèmia del coronavirus el Museu Arxiu ha manifestat la seva determinació per continuar treballant per la història local i la cultura en general tant com sigui possible. I és precisament per aquest motiu que han decidit fer accessible a través d’internet de forma excepcional, l’última edició de la revista Fulls.

En aquesta revista es dedica l’editorial al Festival Internacional d’Orgue de la ciutat, en un article que lamenta la supressió d’aquest esdeveniment. Un acte que consideren que “garanteix una rellevant projecció externa” a la ciutat. També inclou un homenatge a l’arxiver Lluís Adan i Ferrer que va morir el passat mes de novembre. A més a més, en destaquen els tres estudis biogràfics i inèdits que es dediquen a tres mataronins que van passar la darrera part de la seva vida lluny de Mataró. Es tracta de Joaquim Marià Salvañà, Antonio Font i Joan Tutó. Escoltem de nou al director del Museu Arxiu.

La revista FULLS, que la seva edició 126 com hem dit es pot consultar al web www.masmm.org, també recull un parell de fotografies de la ciutat de Mataró als inicis de l’any 1900. Una és de la torre de Sant Simó i l’altra de la Cooperativa La Obrera Mataronense.

Informa: M.Gómez