El mercat de la plaça de Cuba triplica la seva afluència per les festes de Nadal

Són dies de tradició, d’il·lusió, d’estar en família i de menjar, de menjar molt. Els àpats són, sense dubte, un dels protagonistes de les festes de Nadal. Galets, canelons, torrons... però també carn, peix i marisc. Per aquestes dates les botigues d’alimentació i mercats s’omplen de gom a gom i el mercat de la plaça de Cuba no és una excepció, ha obert extraordinàriament tan avui com dilluns passat  i per la nit de Nadal va triplicar la seva afluència. 

Eloi Sivilla, director de mercats de Mataró, assegura que en línies generals el mercat d’alimentació ha tingut moltes més vendes que el mercat de roba que s’instal·la a la part exterior de la mateixa plaça de Cuba. Des de dins, però els paradistes han viscut les vendes de forma molt diferent. Cada parada ven el seu producte estrella. El de les peixateries ha estat clarament el marisc, de cara Cap d’any, mentre que el fort de les cansaladeries ha estat el caldo de Nadal, amb tots els aliments que comporta.

Els paradistes asseguren que, tot i que cada cop costa més entre els joves, els mataronins i mataronines segueixen cuinant com marca la tradició per les festes de Nadal.

 

Informa: J.Peñaranda