El mercat de la plaça de Cuba inicia un servei de compra online

Comprar al mercat de la plaça de Cuba de manera online ja és una realitat. De moment 12 parades s’han sumat a aquest servei. Entre totes permeten oferir tot el ventall de productes del mercat: peix, carn, fruita i verdura. La iniciativa fa mesos que es prepara. En les darreres setmanes ja s'han fet proves de compra amb alguns clients i ara s'ha posat en marxa oficialment. El funcionament és senzill. Només cal entrar al web mercatcuba.cat i seleccionar els productes. Es troben organitzats tant per categories com per parades. Per fer el pagament només cal registrar-se al web i indicar el correu electrònic i l'adreça postal. Álvaro Díez, responsable del web, explica que la particularitat del servei és que tot i ser online segueix sent una compra de mercat, on pots especificar com vols els aliments. Des de la maduresa de la fruita fins al gruix de la carn.

Els dimecres i els divendres són els dies de lliurament. Les comandes han d'estar tancades 24 hores abans, de manera que el mateix dia al matí els paradistes puguin preparar les comandes i a la tarda es puguin lliurar als domicilis (en la franja horària seleccionada). El cost del servei és de 5,75€. Si es prefereix també es pot fer la recollida al mercat sense cap cost afegit. Díez explica que l'entrega es fa respectant la cadena de fred i amb transport ecològic, mitjançant bicicletes elèctriques i contenidors isotèrmics.

Segons Díez la iniciativa ha de complementar la venda física per aquells clients que valoren el producte de mercat i per diferents circumstàncies en algun moment no s'hi poden desplaçar. Per a dubtes i consultes s'ha habilitat l'adreça client@almercat.cat

Informa: J.Peñaranda