El Mercat de la Flor reobre portes i el sector afronta més de 100 milions d’euros de pèrdues

6 setmanes més tard, el Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya ha tornat a l’activitat però no a la normalitat. La decisió es va prendre dimecres quan la Junta rectora del Mercat es va reunir telemàticament amb la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà.

Després d’haver rebut l’autorització formal per part de la Generalitat de Catalunya, les persianes del Mercat han pogut reobrir-se però sota un ventall de mesures de seguretat dictades pel Pla PROCICAT.

Dins d’aquest paquet de directrius, hi ha la modificació de l’horari de venda. Només s’obrirà els dilluns, dimecres i divendres de 9 a 1 del migdia. A més, els clients hauran d’entrar i sortir per llocs diferents, l’aforament dins de la nau no podrà superar un terç de la seva capacitat total i s’hauran de fer servir mascaretes, guants i gel hidroalcohòlic.  

En aquests moments, el que més els preocupa és la capacitat del sector per recuperar-se. La primavera és l’època amb més ingressos de l’any i haver paralitzat l’activitat ara, suposarà un daltabaix del qual costarà aixecar-se.

Després del primer dia d’activitat, el mercat a tornat a respirar la vida de les flors i d’aquells qui el formen però les vendes han estat insuficients. Els principals compradors són floristes i propietaris de gardens, negocis que a causa de l’estat d’alarma continuen tancats. El sector calcula que ja s’han superat el 100 milions d’euros de pèrdues i per això reclamen ajudes i no préstecs. Finalment, creuen que malauradament, el ritme de vendes encara tardarà molt temps en recuperar-se.   

Informa: L.Sanmiquel / M.Rodríguez