"El menjar cura", campanya del Consorci Sanitari del Maresme contra la disfàgia

La disfàgia és un trastorn digestiu que provoca tos, ennuegament i la sensació de tenir restes de menjar al coll. Aquest trastorn afecta especialment a persones amb discapacitats severes i el 50% gent gran de la ciutat, tot i que pot arribar a afectar a qualsevol persona. El Consorci Sanitari del Maresme juntament amb la Fundació Maresme, s'han proposat millorar el dia a dia de les persones afectades per aquest trastorn engegant una campanya de captació de fons per la recerca de la disfàgia anomenada "El menjar cura!?". 

Part dels beneficis recaptats a la campanya aniran destinats a la millora de l'estat nutricional i la qualitat de vida dels alumnes de l'escola d'educació especial l'Arboç, fet que fa que el projecte sigui pioner a tot l'estat. Aquesta millora nutricional podrà ser efectiva adaptant la dieta  oferint un menjar segur per la persona amb disfàgia i que a més li proporcioni plaer a l'empassar. 

Cada dos mesos s'ofereixen tallers de cuina pels pacients donats d'alta a l'Hospital de Mataró, perquè aprenguin a cuinar amb textures recomanades pel seu trastorn digestiu. A més, en breus es posarà en marxa un portal web on els afectats per aquest desordre podran trobar vídeo-receptes i aprendre així a preparar plats amb textures modificades. 

Informa: L.Fernández / A.Pérez-Vico