El Menjador Sant Joaquim i Càritas Interparroquial s’adapten al confinament

El Menjador Sant Joaquim i Càritas Interparroquial s’adapten al confinament. Les dues entitats, que vetllen perquè les persones més vulnerables i desafavorides de la ciutat tinguin un lloc on menjar i dormir -cada una dins la seva activitat-, no han cessat la seva tasca per complet, tot i que sí que han hagut de prendre mesures. Des del Menjador Sant Joaquim consideren que ara se’ls necessita més que mai i que estan fent una tasca molt important conjuntament amb altres entitats com la Creu Roja, l’Ajuntament o també Càritas.

Així doncs, el Menjador Sant Joaquim ha hagut de reduir aquests dies el seu menjador, amb capacitat per a 80 persones. Ara acullen 40 comensals, per garantir la distància entre les persones que hi acudeixen. Per la resta, menjar per emportar. A tots ells però, se’ls ha regalat una mascareta. 

La situació a Càritas Interparroquial de Mataró és similar. La recollida i entrega d’aliments que es fa des del Centre de Suport Alimentari L’Entorn segueix en marxa però amb algunes restriccions. I és que s’han preparat lots familiars, uns 60 diaris, perquè no s’hagi de caminar pel centre i evitar així el contacte directe amb els productes. Qui els reparteix però, són voluntaris de la Creu Roja, evitant així la presència de persones de més de 65 anys. A més, des de Càritas asseguren que s’ha augmentat el repartiment a domicili.

Des que es va suspendre l’activitat escolar, Càritas també va aturar les activitats amb infants i tot el que estava relacionat amb els cursos de formació. Quan es va recomanar a les persones majors de 65 anys quedar-se a casa, des de Càritas es van veure obligats a tancar també el Rober Solidari.

Des de Càritas Interparroquial de Mataró aprofiten per fer una crida als més joves perquè s’impliquin en entitats com la seva per crear relleu generacional.

Informa: M.Gómez