El mataroní Lluís Comeron, nou president del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya

Passió i il·lusió. És el que desprèn Lluís Comeron, el nou president del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya. De fet, la setmana passada deixava de ser el Degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya per afrontar aquest nou càrrec, a nivell nacional, que està ple de reptes. El primer d’ells, explicava al programa Mataró al Dia, és adaptar-se a les necessitats del segle XXI. La diversificació de l’arquitectura ha obligat al sector a abordar grans transformacions. Moltes d’elles, liderades des del la institució catalana que fins fa uns dies encapçalava Comeron. El mataroní se’n va amb un bon regust tot i que l’etapa hagi coincidit amb la crisi econòmica.

Precisament el mataroní presentava dimarts passat les bases del concurs que ha de servir per dissenyar el futur de Mataró Centre. Un pla de renovació per millorar la vida dels ciutadans que va molt més enllà de la sostenibilitat. Assegura que és un repte de ciutat en termes pluridisciplinars, ja que es tracta de conceptes d’arquitectura però també d’economia i tecnologia.

Sobre els rumors d’una possible crisi immobiliària, Comeron descarta que estiguem a prop d’una nova bombolla i diu que no s’ha de tenir por. Reconeix que sense control i amb especulació es podria repetir, però recorda que les xifres de nous habitatges disten molt de les d’ara fa 10 anys.

 

Informa: L.Cera