El Marina Day torna a omplir d’activitat el Port de Mataró

La inauguració de les fonts i els esports aquàtics han estat algunes de les activitats més exitoses

El Port de Mataró s’ha vestit de gala aquest dissabte per acollir una nova edició del Marina Day, sota el lema 'Mataró connecta amb el mar'. Una festa que ha aplegat un conjunt d'activitats gratuïtes que volen acostar aquest espai a la ciutat.

Al llarg de la jornada s’han ofert sortides al mar amb Jet Ski, rem, paddle surf i vela. S’han organitzat tallers, làser tag i la restauració ha ofert tastets gastronòmics per ensenyar les seves especialitats. En les hores de menys insolació s’ha inaugurat la font de l'entrada de les instal·lacions perquè els més petits s’hi puguin remullar.

Margarita Díez, gerent Port de Mataró: “Creiem que tenim el deure que els mataronins coneguin el mar en totes les seves dimensions, des de la gastronomia del port, les activitats infantils, les accions de sostenibilitat, fins a tots els recursos marins que tenim a tocar i que sovint no valorem. El que fem és un seguit de tastets: tastets gastronòmics, tastets de sortides a mar i una gimcana fotogràfica amb el que volem que la gent participi i faci fotos de diferents llocs del port.”

El Marina Day ha tingut, sobretot, un ambient familiar. Els pares i mares han aprofitat per passar tot el dia a prop del mar fent activitats amb els més petits.

Patrícia, usuària Port de Mataró: "Nosaltres venim de Barcelona, i uns amics ens han convidat a passar el dia, ens han dit que eren les festes i hem anat a fer un arròs negre i una paella. I després, ens han dit que era la inauguració de les fonts, i encara sort que hem portat roba de recanvi, perquè les nenes s'ho han passat pipa. L'ambient és superguai, la banda de música espectacular, i molt animat i molt contents."

Andrés, usuari Port de Mataró: "Hem aprofitat per acostar-nos i jugar amb els nens, i aprofitar aquesta estona d'oci. Està prou bé com entreteniment per als nens, i pels més adults també. De fet, és una manera d'inaugurar l'estiu."

Marc, usuàri Port de Mataró: "Està bé que es potenciï una miqueta el port, que hi hagi una miqueta d'oci, de cara a les famílies, també amb els nens per poder fer coses. S'agraeix que es proposin coses així. Ara que l'han remodelat, que hi ha el parc per als nens, pots venir a fer el vermut i que puguin córrer,intentem venir bastant."

A través de les xarxes socials s'ha pogut participar en una gimcana fotogràfica amb premis com un any d'abonament gratuït al pàrquing i sortides amb motos d'aigua.