El Maresme registra un centenar de trucades al 112 per la pluja

Una de les incidències més destacades ha estat el rescat d'un conductor que va quedar atrapat a la riera de Vilassar de Mar

El temporal d'aigua d'aquest cap de setmana ha afectat amb intensitat la comarca del Maresme. Les fortes pluges han provocat la crescuda de les rieres, inundacions diverses i més d'un centenar de trucades al telèfon d'emergències 112. Una de les incidències més destacades, ha estat a Vilassar de Mar, on ahir al matí els bombers van rescatar un home de 75 anys que havia quedat encallat amb el cotxe sota un pont, a la intersecció entre el carrer Maria Vidal i la ronda de Vilassar, empès per la força de l'aigua que baixava per la riera. El conductor, que es va mantenir conscient i orientat durant tota l'operació, va abaixar la finestra del vehicle a petició dels bombers i va aconseguir sortir a 4 grapes a través d'una escala. L'home va ser traslladat a l'Hospital de Mataró.

Pel que fa als registres de pluja més destacats, a El Masnou ha caigut una precipitació acumulada de 75 litres per metre quadrat, a Canet de mar, 46 litres i a Cabrera de Mar, 40. Premià de Mar, però va ser el municipi que més va trucar al telèfon d'emergències, ho va fer una 20 de vegades.

Tot i que ahir al vespre protecció civil ja va desactivar l'alerta del pla Inuncat avui les conseqüències encara són palpables. A Mataró, totes les platges tenen hissada la bandera vermella pel mal estat de l'aigua.