El Maresme compta amb 17 mossos en pràctiques de l’última promoció

Això afirma el Govern arran d’una pregunta del PSC-Units al Parlament. Segons la portaveu del grup parlamentari, Alícia Romero, el Maresme està "infradotat" de policies.

Dels 675 Mossos d’Esquadra que es van graduar l’any passat a l’Escola de Policia de Catalunya, n’hi ha 17 que han estat destinats al Maresme. Els agents estan treballant en pràctiques i es troben distribuïts a les diferents Àrees Policials Bàsiques (ABP) i comissaries de la comarca. Així ha contestat el Govern a una pregunta del PSC-Units, grup que ha denunciat al Parlament de Catalunya que la comarca està "infradotada" de policies. 

Segons el Govern, aquests 17 agents en pràctiques formen part de la 28a promoció dels Mossos d’Esquadra, la qual s’ha dedicat a fer front a l’augment de delinqüència en algunes zones i amb “molts bons resultats”. Així s’han incorporat 5 efectius a l’ABP d’Arenys de Mar; 4 a la de Mataró i 4 a la de Premià de Mar. Els 4 mossos restants treballen a la comissaria de Pineda de Mar, que està adscrita a l’ABP d’Arenys de Mar. 

El PSC, que ha interpel·lat el Govern a través de la mataronina Alícia Romero, també ha preguntat pels agents d’investigació al Maresme. En total, n’hi ha 62 distribuïts a les tres Unitats d’Investigació (UI) de la comarca: 21 a la UI d’Arenys de Mar; 23 a Mataró i 18 a Premià de Mar. Però, segons el Govern, aquests tenen el suport d’efectius de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Metropolitana Nord i de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

El Govern ha respost així al grup parlamentari del PSC i Units després que preguntessin quants agents de la 28a promoció de Mossos d’Esquadra havia sumat el Maresme. Des del PSC asseguren que la comarca no té prou policies i denuncien que la llista completa d’agents a Catalunya que han rebut per part del Govern al febrer difereix de la que van obtenir al gener, arran d’una altra pregunta. Segons els socialistes, al gener hi havia 18.025 agents i al febrer 17.889, és a dir 136 menys.

Informa: B. Doñate