El Maresme aposta per uns Espais Joves més interculturals

Fotografia: Ajuntament de Mataró

El Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments de Mataró, Arenys de Munt, Pineda de Mar i Tordera s’han aliat per aconseguir uns Espais Joves més interculturals. Un projecte del qual en formen part més d’una vintena de professionals de les àrees de joventut i ciutadania del CCM i els serveis locals de joventut de cada ajuntament. Amb el projecte, es vol revisar i transformar la manera que tenen de funcionar aquests espais, per fer-los més flexibles, participatius i atents a la realitat del jovent. Roser Giró, tècnica de Joventut del Consell Comarcal, explica que l’objectiu final del projecte és reconèixer la diversitat que els formen per potenciar relacions més igualitàries.

Giró considera interessant que aquests espais puguin teixir relacions socials entre nois i noies de diferents cultures dins els Espais Joves, per després poder-les traslladar al seu dia a dia. D’aquesta manera creu que pot ser més fàcil modificar el model social que fer-ho a través del model educatiu. Per fer-ho, però, creu que aquests espais han de ser molt propers a l’entorn dels joves.

El projecte s’ha impulsat a través Servei Comarcal de Joventut, el Pla d’immigració i ciutadania i els ajuntaments de Mataró, Tordera, Pineda de Mar i Arenys de Munt. A més, compta amb el suport i el cofinançament de l'Agència Catalana de Joventut, i hi participen els membres del Col·lectiu i+.

 

Informa: S.Ruiz / C.Sánchez