El mal ús dels videojocs s'intensifica en període de vacances

videojocs

L’Organització Mundial de la Salut ja considera l’addicció als videojocs una malaltia mental. Fa poc més de dos mesos, la Classificació Internacional de Malalties va ser modificada per incloure, en un primer esborrany, l’ús abusiu dels videojocs com un trastorn. Tot i que aquesta nova classificació no entrarà en vigor fins el gener de 2022, contemplar aquest fet com un problema de salut fa palesa una realitat social, educativa i generacional: que els nens i els joves que en fan un ús excessiu corren el risc d’enganxar-se a qualsevol tipus de pantalla.

Amb una jornada menys planificada i més temps lliure, la temporada d’estiu afavoreix les alteracions en l’ús de les tecnologies. Davant d’aquesta tendència, l’àmbit sanitari alerta dels problemes que pot suposar, que van des d’alteracions en el comportament o el desenvolupament personal fins a malalties derivades del sedentarisme. Una bona prevenció és que tots els membres de la família en facin un bon ús i que s’estableixin unes normes. Limitar el nombre d’hores, establir horaris de joc o pactar conjuntament el tipus de videojocs és una opció. 

Un bon ús de les tecnologies té aspectes positius, com l’accés immediat a la informació, l’ampliació dels coneixements o el contacte constant amb tot el món. Cal, però, tenir coneixement i fer saber als més petits que el més important és més enllà de les pantalles.

Informa: E.Andrés / L.Barroso