El jutge retira el passaport al nou investigat del cas Helena Jubany

Xavier Jiménez ha estat citat aquest matí a declarar. El jutge ha acceptat la petició de la fiscalia. No ha acceptat, però, la presó provisional demanada per la família de l’Helena Jubany

El jutge decreta mesures cautelars contra Xavier Jiménez, investigat pel cas de l'assassinat de l'Helena Jubany, i li retira el passaport, li prohibeix sortir de territori nacional i l'obliga a comparèixer al jutjat un cop al mes. D'aquesta manera, el titular del jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell ha atès la petició de la fiscalia. El que no ha acceptat el jutge és la presó provisional que ha demanat l'advocat de la família, Benet Salellas. A l'acta judicial, el magistrat considera que no hi ha indicis que facin pensar en una fugida de Xavier Jiménez, donat que des de la seva imputació el passat 1 de desembre, l'home ha estat localitzable i disponible. En aquest mateix sentit, argumenta que té arrelament familiar i laboral suficient. 

Xavier Jiménez ha declarat aquest matí al jutjat de Sabadell com a presumpte autor dels anònims que va rebre l'Helena Jubany pocs dies abans de ser assassinada. Ha defensat que no recorda haver enviat els correus. També que la seva relació amb Jubany era fluida i que el dia que va desaparèixer ell va fer una cervesa amb un amic i va anar a dormir a casa del seu pare a Sabadell.

Tant la fiscalia com la família han demanat al jutge obrir noves diligències. Demanen que es torni a buscar mostres d'ADN a la roba que l'Helena Jubany portava el dia que la van trobar. Els pròxims dies el jutge decidirà si accepta o no aquestes noves diligències.

 

Informa: C.Salad / TV Sabadell