El jutge del cas Helena Jubany cita a declarar un dels sospitosos

El cas es reactiva un dia abans que es compleixin 20 anys del crim i prescrigui el cas

El jutjat de Sabadell reactiva la investigació del cas d'Helena Jubany citant a declarar com a investigat a Xavier Jiménez, un dels sospitosos que coneixia a la víctima a través de la UES, la Unió Excursionista de Sabadell. El jove havia enviat un correu electrònic l’Helena amb frases semblants a un dels anònims. El jutge ha acordat obrir noves diligències per indagar en el disc dur de l'ordinador de la noia i perquè es faci una prova cal·ligràfica del sospitós amb els manuscrits que va rebre la víctima abans del seu assassinat.

Jiménez era un dels 3 individus que la família volia que fos investigat perquè tot i haver estat en el punt de mira de la policia no havia tingut la condició formal d'investigat. De fet, es tracta d'una de les persones de qui la mateixa Helena sospitava. El mail que relaciona Jiménez amb l'assassinat de la víctima ha estat trobat per la mateixa família.

Joan Jubany, germà de l'Helena: "La policia espanyola fa mig any que, suposadament, analitza el disc dur de l'Helena. Nosaltres, la família, vam contractar un informàtic forense per analitzar el disc dur. La policia fins ara no havia trobat res, però nosaltres hem trobat aquest correu electrònic que vincula aquesta persona sospitosa amb els anònims".
 

Jubany ha explicat que aquesta tasca de recerca ha estat molt complicada tenint en compte les característiques d'un ordinador de l'any 2001. Tot i les poques esperances que tenien, el cas s'ha pogut reactivar un dia abans que prescrigués.

Joan Jubany, germà de l'Helena: Per poder investigar algú hi havia d'haver alguna cosa relacionada amb el disc dur perquè és l'única cosa que el jutge permetia que s'investigués. Cal dir que això ha sigut per la campana. Demà, dia 2, el delicte prescrivia i si la persona no hagués estat imputada avui, just el dia abans que es complissin els vint anys, no se l'hauria pogut investigar formalment."

Recordem que tot i que el jutge va afegir 80 dies a la data de prescripció del cas, Jubany ha explicat que el fiscal ha posat en dubte aquesta ampliació i podria ser que el cas prescrigués definitivament demà. Això voldria dir que ja no es podria investigar cap més persona que a hores d'ara no hagi estat investigada formalment. En el cas de Santi Laiglesia, investigat l'any 2005, el termini acabaria el 2025.