El Gremi d'Hostaleria i Turisme demana que es compensi el sector després de les noves mesures

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró no veu amb mals ulls que l'Ajuntament decreti l'horari d'hivern per a les terrasses per reduir els contagis de Covid-19, però demana que es compensi el sector. Així ho ha expressat aquest matí el president de l'entitat, Enric Bartrés, en una entrevista al programa el Mirador. Bartrés assegura que és necessari que l'Ajuntament busqui mesures per pal•liar les pèrdues que està tenint l'hostaleria a causa de la pandèmia i de les mesures decretades per evitar contagis. Segons el president del gremi, a hores d'ara la facturació ha caigut un 50% respecte l'any passat. De fet, una de les propostes fetes pel gremi a l'Ajuntament per intentar fer remuntar el sector era el d'allargar l'horari d'estiu de les terrasses fins a finals d'any. Davant de la impossibilitat de tirar endavant a hores d'ara aquesta mesura, Bartrés proposa que s'eximeixi els establiments del sector de la restauració del pagament d'algunes taxes.

D'altra banda, el president del Gremi d'Hosteleria i Turisme agraeix que hagi millorat la comunicació amb l'Ajuntament. Concretament, Bartrés assegura que el contacte amb la regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Moreno, és fluït. Explica, però, que a diferència d'altres propostes, el Gremi no va pogut proposar canvis en les noves normes impulsades ahir pel consistori.

Bartrés també considera que la creació de l'equip de vigilància i control de terrasses i establiments de restauració s'hauria d'haver impulsat quan es van poder tornar a obrir les terrasses a finals de maig.