El Gremi d’Hostaleria, preocupat pel canvi que planteja la Unió de Botiguers

El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme es mostra sorprès davant la intenció d'Unió de Botiguers de transformar-se en una nova entitat que aixoplugui comerciants, serveis i restauració. Des del Gremi lamenten que la Unió de Botiguers hagi pres aquesta decisió de forma unilateral, sense consultar-los i que d'aquesta manera es menyspreï la feina que han fet durant els seus 83 anys d'història. Així ho explicava a micròfons de Mataró Audiovisual, Enric Bartés, president del gremi, en les que acusava a Unió de Botiguers de voler apropiar-se de la funció que ells han estat fent durant tots aquests anys i qüestionava la funcionalitat d’aquesta nova entitat, tenint en compte que ja n'existeix una altra que fa la funció  d’aixoplugar  els diferents gremis: la FAGEM.

Bartrés lamenta, que tot i l'estreta relació entre entitats, que s'han trobat col·laborant juntes aquest any en el jurat del Pla d'Impuls del centre i en el pacte del comerç, no hi hagi hagut cap tipus de comunicació per parlar d'aquesta nova iniciativa. Afirma, que la Unió de Botiguers s'ha mostrat contraria a parlar amb ells i reclamen diàleg.

El president del Gremi d'Hosteleria i Turisme també feia referència al segon comunicat emès per la mateixa Unió de Botiguers on feia una crida a la calma, afirmant que properament s'explicarà el projecte en més profunditat. Un document, que per Bartrés és un intent d'arreglar la situació, després d'actuar amb "opacitat" i "poca transparència". Recordem que Unió de botiguers va expressar la seva voluntat de fer aquest canvi sota les noves inicials NEM (Negoci Empresa Mataró), en el marc del sopar del seu 40è aniversari.

Informa: A.Gual