El Govern permetrà celebrar festes majors i revetlles a partir de dilluns

També s’amplia al 70% l'aforament de cerimònies religioses o civils, fires i congressos, però es mantenen les reunions socials a màxim 10 persones

Fotografia: Mataró Audiovisual

A partir d’aquest dilluns, 7 de juny, tornaran a estar permeses a Catalunya les celebracions de festes majors i revetlles populars, sempre i quan compleixin els àmbits i les condicions que s’hagin previst a causa de la pandèmia. Ho aprovat el Govern català aquest divendres, en el marc del Procicat, on també s’ha donat llum verda a d’altres mesures que suposen una flexibilització dels aforaments.

Així, el Govern també ha aprovat que a partir de dilluns es pugui ampliar el nombre permès de persones en els actes religiosos i civils, com poden ser els funerals o els casaments, i en els congressos, fires comercials i convencions. En tots els casos, es passarà del 50% al 70% d’aforament permès.  

També es permetrà la celebració d’assemblees d’entitats esportives o culturals, amb l’aforament limitat al 70% i amb un nombre màxim de 500 persones, o fins a 1.000, amb la ventilació reforçada i mesures de control d’aglomeracions.

De la mateixa manera, a partir de dilluns es podran reprendre els actes de graduació a les universitats. En aquest cas, l’aforament es limitarà al 70%, els assistents hauran d’estar asseguts i podrà haver com a molt 1.000 persones, si l’acte de graduació és a l’interior, i fins a 3.000, si és a l’aire lliure.

Pel que fa a les reunions de caràcter familiar o social, el Govern manté encara que les trobades siguin de com a molt 10 persones, si és que no conviuen.

Totes aquestes mesures es sumen a les que han entrat en vigor aquest divendres, que amplien l'horari de la restauració i la cultura fins a la 1 de la matinada i que augmenten al 70% l'aforament comercial i als gimnasos.

Informa: Betty Doñate