El govern insisteix amb el treball que ja s'està fent amb l'Arxiu Audiovisual de Mataró

El govern socialista insisteix amb què està treballant amb el manteniment de l’Arxiu Audiovisual de Mataró. Tot i la proposta de resolució que CiU va portar al ple de novembre i en la que s’assegurava que cal crear un fons públic d’imatges amb el material que va començar a generar Televisió de Mataró, el govern lamentava la iniciativa que, deia, semblava que l’Ajuntament no hagués fet res fins ara. Així, asseguraven que entre els anys 2011 i 2015 s’han gastat 130.910 euros en digitalitzar tot el material de Televisió de Mataró. Segons el president de Mataró Audiovisual, Juan Carlos Jerez, la situació actual és la de plantejar què fer ara amb aquests arxius, per penjar-los, potser, en un servidor o núvol i permetre que siguin consultats públicament.

La proposta va tirar endavant amb el vot afirmatiu de totes les formacions de l’oposició. Des de les files de CiU van felicitar al govern la tasca feta fins al moment amb tot aquest material però van recordar i insistir que les 8.500 hores digitalitzades es troben en discos durs i que caldria permetre la consulta a través d’Internet.

Segons el govern l’arxivera de l’Arxiu Municipal, Montse Clavell, és ara qui, conjuntament amb Mataró Audiovisual, estudia el funcionament per permetre la consulta pública. Una tasca que s’havia intentat que liderés l'Arxiu Comarcal del Maresme però que es va descartar perquè es tracta d’imatges que en el seu conjunt no tenen més de 30 anys. A més a més, Juan Carlos Jerez va voler explicar que entre d’altres arxius ja s’ha visitat el de Girona per conèixer diferents models.

Informa: M.Gómez / C.Mora