El govern i l'oposició reaccionen a la decisió d'arxivar la causa pels missatges ofensius a un xat amb policies

El govern de la ciutat ja ha reaccionat a la decisió presa pel Departament d'Interior d'arxivar la causa contra dos policies locals pels missatges ofensius escrits en un xat. Ho ha fet condemnant les expressions i missatges d'aquest xat privat en què hi havia altres membres del cos. El primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Mataró, Juan Carlos Jerez, així ho ha expressat aquest matí a Mataró Audiovisual. Ha explicat que missatges com els que van sortir a la llum són, ha dit, "inadmissibles" en un cos policial però que a conseqüència d'haver mantingut l'anonimat, l'Ajuntament i els instructors del cas, no han tingut tota la informació per saber la veritat i depurar responsabilitats.

Esquerra Republicana- Moviment d'Esquerres també s'ha pronunciat. Ho ha fet lamentant la situació. Asseguren que la decisió de la instrucció policial "era previsible" i han trobat a faltar que durant els mesos de confinament no s'hagi identificat les persones que havien escrit aquests missatges. La formació també avisa que revisaran l'expedient per analitzar si es pot fer un pas més enllà. 

Pel que fa a Junts per Mataró, ahir a la tarda van emetre un comunicat on ja van expressar la seva disconformitat amb la ressolució de la causa. Consideren evident el delicte d'odi contra el col·lectiu independentista i, és per això, que volen traslladar el cas a organismes jurisdiccionals competents. També han trobat a faltar alguna reacció més contundent per part de l'Ajuntament.

Per últim, qui també s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió, ha estat el grup municipal de Ciutadans, liderat per Cristina Sancho. En el seu cas, han mostrat el seu acatament vers la ressolució de l'expedient.