El govern espanyol repartirà mascaretes a les estacions de tren i metro

El govern espanyol recomana que els desplaçaments a la feina amb transport públic es facin amb mascareta. Ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, aquest divendres, després que el Consell de Ministres hagi aprovat prorrogar l’estat d’alarma pel coronavirus fins al proper 26 d’abril.

Segons Illa, és recomanable utilitzar mascaretes higièniques i reutilitzables en "els trajectes a la feina quan hi hagi aglomeracions o s’efectuïn amb transport públic". Per això, després de la Setmana Santa el govern de Pedro Sánchez "facilitarà" mascaretes en les estacions de metro i de tren de Rodalies Renfe de diversos punts del territori. A Catalunya, ho farà a partir d'aquest dimarts, primer dia laborable.

El ministre de Sanitat també ha explicat que l’executiu espanyol “activarà la producció nacional de mascaretes higièniques i reutilitzables així com la seva distribució” a tot el país. Illa ha puntualitzat, però, que no caldrà l’ús d’aquest tipus de mascareta si es va a treballar amb cotxe, amb bicicleta o a peu, sempre i quan es respectin les distàncies entre persones per evitar el contagi del coronavirus.

Fins ara, el govern espanyol aconsellava l’ús de mascareta a sanitaris i malalts amb símptomes de la Covid-19, d’acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Però ara es basa en un informe emès aquest  dimecres pel Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC), que recomana l’ús de mascareta fins i tot en persones sense símptomes.