×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

El gegant Ramonet torna a l'Associació de Veïns del carrer Sant Ramon

L'escola Anxaneta acollia des del mes de desembre de l'any passat el "Pallasso Ramonet", un gegant, creat per un dels històrics membres de l'associació de veïns del Carrer Sant Ramon, que ja ha estat retornat a l'entitat.

Segons ha aclarit Eduard Marquès, director de l'escola Anxaneta, el creador del gegant va cedir la figura al centre escolar perquè entenia que ningú se'n podia fer càrrec. Va ser en un moment en què l'Associació de Veïns del carrer Sant Ramon estava en plena reestructuració i l'escola volia actuar com a garantia de protecció d'aquest símbol del vial de la ciutat. Marquès assegura que l'escola va signar un contracte de cessió al centre amb el qual el seu propietari renunciava a qualsevol pagament per la figura. Els Mossos d'Esquadra, que no sabien de l'existència d'aquest document, s'haurien adreçat a l'Escola Anxaneta a petició del creador del gegant.

Setmanes després del malentès, l’associació de veïns va convocar una junta per reclamar el gegant en un acord oficial, tal com havien pactat prèviament amb l’escola.

Anteriorment, el gegant havia estat posat a la venda a la secció de classificats del setmanari El Tot Mataró i segons el seu creador, l'Escola la Llàntia hauria fet un pagament per adquirir-lo, un fet que des del centre desmenteixen. L'Escola Anxaneta però, com a propietaris de la figura en aquell moment, van assegurar que el cedirien només als veïns del carrer Sant Ramon, que a la pràctica en serien els únics propietaris reals. Així, des del 22 de març el gegant ja torna a estar sota la tutela de l’associació de veïns del carrer Sant Ramon. 

Informa: M. Gómez/ J.Peñaranda