El futur de la seguretat, a debat a Mataró

Drons, reconeixement facial o sistemes de videovigilància són algunes de les tecnologies que es comencen a utilitzar en el món de la seguretat. Una tecnologia que en aquest àmbit avança, sobretot, en la gestió de les dades. Així ho afirma Xavier Torramilans, CEO de l’empresa mataronina Alphanet Seguretat, que aquest dimecres ha organitzat al TecnoCampus el II Congrés sobre el futur de la seguretat municipal. Durant el congrés s’hi ha analitzat, entre d’altres, l’impacte i els beneficis que pot generar la tecnologia en relació a la seguretat.  Segons Torramilans, s’ha d’utilitzar de manera intel·ligent i eficient.

Com dèiem, la gestió de les dades personals és un dels punts claus del futur de la seguretat als municipis. Una gestió, però, que a vegades causa recel entre la població sobretot, per l’ús que es pot arribar a fer d’aquestes dades. Segons Torramilans, aquesta qüestió no ha de preocupar a la població, ja que a Catalunya els sistemes de seguretat són analitzats al detall.

Malgrat de Mar, Vacarisses o Lloret de Mar són els municipis que, entre d’altres, s’han posat sobre la taula com a experiències d’èxit. També s’han realitzat dos workshops i s’han tractat temes com les noves tendències de videovigilància i l’ús de les dades personals tant per la seguretat com la mobilitat i la promoció econòmica.

 

Informa: S. Ruiz/ J. Peñaranda/ J. Pirt

Tags: